WK 2014

wk-2014-braziliëHet WK in 2014 zal in Zuid-Amerika worden gehouden, zoals dat eerder al was aangekondigd door de FIFA. Men probeert er tegenwoordig voor te zorgen dat de verschillende continenten allemaal aan bod kunnen komen. Op die manier probeert men onder andere de dominantie van Europa tegen te gaan binnen het organiseren van grote evenementen als het WK voetbal. Door ook landen als Brazilië mee te nemen is het mogelijk om het WK in 2010 een voetbalfeest voor heel de wereld te maken.

WK in Brazilië

Het WK 2014 zal in Brazilië worden georganiseerd en dat is niet de eerste keer dat men voor dit land kiest. In 1950 werd het toernooi hier ook al eens georganiseerd, al is dat natuurlijk een behoorlijke tijd geleden. Bovendien was Nederland destijds niet van de partij, waardoor het een uitdaging wordt om ons voor dat toernooi te kwalificeren. Er wordt vaak gesproken over het uitvinden van het voetbal door Engeland, maar Brazilië is in dat geval het land dat het voetbal een stuk mooier heeft gemaakt. Het WK in 2014 zal dan ook een geweldig voetbalfeest worden.

Colombia en Argentinië vielen af

Brazilië was oorspronkelijk niet de enige kandidaat voor het WK in 2014, maar is dat uiteindelijk wel geworden, omdat enkele andere landen afvielen. Ook Argentinië en Colombia hadden aangegeven dat ze het toernooi wel zouden willen organiseren, maar kwamen daar op een later moment op terug. Colombia heeft aangegeven dat het niet in staat is om de infrastructuur voldoende op orde te krijgen, net zoals dat eerder al een keer gebeuren. Toentertijd heeft Mexico de organisatie overgenomen. Dit keer was het Brazilië dat als enige overbleef voor de organisatie van het WK in 2014, al wilde de FIFA er wel eerst zeker van zijn dat alle faciliteiten van voldoende hoog niveau zal zijn.

Stadions voor het WK in 2014

Men zal tijdens het WK in 2014 in een aantal verschillende stadions in Brazilië spelen, waarvan er een aantal zelfs helemaal nieuw zijn. De steden Natal, Recife, Salvador en São Paulo krijgen een totaal nieuw stadion, waarin gespeeld zal gaan worden. Verder zijn het onder andere de stadions in Brasilia en Belo Horintonte waarin men de wedstrijden voor het WK af zal werken. Tijdens het WK in 2014 wordt er op die manier gespeeld in een aantal stadions die rond de 75.000 plekken hebben. Het stadion in Rio de Janeiro heeft er zelfs 95.000.

Logo van WK in 2014

Het logo van het WK in 2014 werd in 2010 gepresenteerd door de president van Brazilië en de voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter. Zij onthulden een logo dat bestaat uit drie handen die er samen voor zorgen dat er een beeltenis van de wereldbeker ontstaat. De kleuren zijn die van de Braziliaanse vlag, aangezien er vooral gewerkt is met geel en groen. Zaken als het logo zullen tijdens het WK in 2014 bijdragen aan het gevoel dat voetbal er voor iedereen is, zolang we er zoveel mogelijk samen van genieten.

Oudere nieuwsberichten

Spelersbiografieën

  • Michel Vorm
  • Klaas Jan Huntelaar
  • Robin van Persie
Alle spelersbiografieën


Eerst volgende wedstrijd oranje:

  • Geen wedstrijden gepland!

Poll

Wat gaat oranje presteren in Brazilië?

Ze gaan de wereldcup winnen!

Ze redden het tot de kwartfinale

Ze redden het met moeite tot de halve finale

Ze liggen er direct uit!

Ontvang onze WK Voetbal nieuwsbrief!

Vindt je ons leuk? Klik op de Like button!